4 pers
8 dl färska trattkantareller eller 2 dl torkade/frysta
1 hackad gul lök
1/2 dl mjöl
7 dl grönsaksbuljong
2 dl gammaldags mjölk
1 dl creme fraiche
1/4 citronsherry
persilja
salt, vitpeppar,
vitlöksmör
Om kantarellerna är torkade så blötlägg dem först i ca 1/2 timme. Fräs dem sedan i smör. Hacka under tiden löken och fräs den efter kantarellerna. Blanda löken med kantarellerna och strö över mjölet. Pressa i en klyfta vitlök.Lägg ner lök- och kantarellblandningen i en gryta. Tillsätt buljong, mjölk och creme fraiche. Låt soppan bli varm. Tillsätt citronsaft och smaka av med salt och vitpeppar. Låt sjuda under ca 20 minuter.
Innan serveringen: tillsätt sherry efter smak (kan uteslutas) och rör ner den grovt hackade persiljan.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Bloggintresserade
Bloggarkiv
-
▼
2009
(41)
-
▼
april
(41)
- Matmuffins, med getost och broccoli
- Nässelsoppa
- Fetagratinerade potatishalvor
- Mammans sommarskinka
- Kaitumströmming – Löjromsgravad strömming
- Kaitumsill 2, Inlagd sill med palsternacka
- Kaitumsill 1, Tomat och sherrysill
- Benfritt Revbenspjäll
- Ailis Grynost (modern tillagning)
- Fyllda smördegssnäckor
- Kantarellrulle
- Lax- och kycklingspett med jordnötssås
- Tjälafisk
- Vitlökskrans
- Tekakor
- Surdeg
- Bayerskt bondbröd (på surdeg)
- Tortillas
- Empanadas
- Morotslimpa
- Lättare pajdeg
- Pajdeg, grundrecept
- Pajdeg till efterrätt
- Kryddhandlarn´s marinerade kyckling
- File mignons black and white
- Pesto
- Guacamole
- Tapenade
- Fiskarens Paj
- Fiskgryta med räkor
- VV´s Flygande Jacob
- Vitlökssås
- "Ångbåt" eller Kinesisk fondue
- Dessertomelett
- Gorgonzolasås
- Hur mycket går åt?
- Tio bra tips för godare paj
- Broccolipaj med klös
- Trattkantarellsoppa
- Bakad potatis med vitlökscreme och marinerat kyckl...
- Fårost- och olivmuffins
-
▼
april
(41)
Om mig
- Lena
- En kvinna mitt i livet. Som ser framåt, mot nya spännande mål..... Motto: "Det gör inget om man är vacker - bara man är snäll"
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar