fredag 17 april 2009

Trattkantarellsoppa

4 pers

8 dl färska trattkantareller eller 2 dl torkade/frysta
1 hackad gul lök
1/2 dl mjöl
7 dl grönsaksbuljong
2 dl gammaldags mjölk
1 dl creme fraiche
1/4 citronsherry
persilja
salt, vitpeppar,
vitlöksmör

Om kantarellerna är torkade så blötlägg dem först i ca 1/2 timme. Fräs dem sedan i smör. Hacka under tiden löken och fräs den efter kantarellerna. Blanda löken med kantarellerna och strö över mjölet. Pressa i en klyfta vitlök.Lägg ner lök- och kantarellblandningen i en gryta. Tillsätt buljong, mjölk och creme fraiche. Låt soppan bli varm. Tillsätt citronsaft och smaka av med salt och vitpeppar. Låt sjuda under ca 20 minuter.
Innan serveringen: tillsätt sherry efter smak (kan uteslutas) och rör ner den grovt hackade persiljan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
En kvinna mitt i livet. Som ser framåt, mot nya spännande mål..... Motto: "Det gör inget om man är vacker - bara man är snäll"