söndag 19 april 2009

Nässelsoppa

(6 portioner)


 

2 liter späda nässlor 

(eller färsk spenat)

1½ liter vatten

2 höns- eller grönsaksbuljongtärningar

1 dl matlagningsgrädde

2 msk smör

3 msk vetemjöl

Salt, peppar


 

Skölj nässlorna väl och ta bort grova skälkar. Låt rinna av och lägg i en kastrull. Tillsätt vatten och buljongtärningarna. Sjud soppan under lock 15 minuter. Mixa soppan slät. Tillsätt grädden, rör samman smör och vetemjöl och klicka i det under omrörning. Smaka av med salt och peppar.


 

Till soppan är det gott med Matmuffins

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
En kvinna mitt i livet. Som ser framåt, mot nya spännande mål..... Motto: "Det gör inget om man är vacker - bara man är snäll"