4 port
2 kycklingbröst, skinn- och benfria
300g laxfile, skinnfri
1 msk grön currypasta
3 st lime, saften
1 dl matolja
grillspett
Jordnötssås:
4 msk hackade jordnötter
1 hackad vitlök
1 dl ketjap manis, söt sojasås eller japansk soja smaksatt med farinsocker
1/2 tsk sesamolja
2 st lime, saften
2 msk matolja
salt eller soja
Gör så här:
Blanda currypasta, limesaft och matolja.
Skär kycklingbrösten på längden, ca. 2 cm tjocka. Skär laxen i lite större bitar, ca 3 cm tjocka. Låt kycklingen och laxen ligga i kryddblandningen ca 1 timme. Trä på spetten och grilla i panna eller på grill. Kycklingen behöver ca. 6-8 minuter och laxen 3-5 minuter. Pensla med jordnötssås och låt vila ett par minuter före servering.
Sautera jordnötterna i olja, ha i vitlök. Blanda i hop resten av ingredienserna och låt stå ett par timmar i kylskåp.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar