TILL 4 PERSONER BEHÖVS:
2 ark filodeg, ca 20x20 cm,
400 g fryst broccoli
4 schalottenlökar
1 ägg
1 burk kesella lätt
salt och nymalen svartpeppar
2 tsk dijonsenap
olivolja i sprayflaska
flytande margarin
GÖR SÅ HÄR:
Sätt ugnen på 200°. Använd en gjutjärnspanna och smöra den lätt med flytande margarin. Lägg i degplattorna och låt degen hänga över kanterna. Fördela den tinade avrunna broccolin i pajen tillsammans med hackad schalottenlök. Vispa upp ägget och blanda med kesellan. Smaka av smeten med salt, peppar och senap och häll den över broccolin. Spreja lite olivolja på degkanterna. Grädda tills pajen fått fin färg, ca 25 min.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Bloggintresserade
Bloggarkiv
-
▼
2009
(41)
-
▼
april
(41)
- Matmuffins, med getost och broccoli
- Nässelsoppa
- Fetagratinerade potatishalvor
- Mammans sommarskinka
- Kaitumströmming – Löjromsgravad strömming
- Kaitumsill 2, Inlagd sill med palsternacka
- Kaitumsill 1, Tomat och sherrysill
- Benfritt Revbenspjäll
- Ailis Grynost (modern tillagning)
- Fyllda smördegssnäckor
- Kantarellrulle
- Lax- och kycklingspett med jordnötssås
- Tjälafisk
- Vitlökskrans
- Tekakor
- Surdeg
- Bayerskt bondbröd (på surdeg)
- Tortillas
- Empanadas
- Morotslimpa
- Lättare pajdeg
- Pajdeg, grundrecept
- Pajdeg till efterrätt
- Kryddhandlarn´s marinerade kyckling
- File mignons black and white
- Pesto
- Guacamole
- Tapenade
- Fiskarens Paj
- Fiskgryta med räkor
- VV´s Flygande Jacob
- Vitlökssås
- "Ångbåt" eller Kinesisk fondue
- Dessertomelett
- Gorgonzolasås
- Hur mycket går åt?
- Tio bra tips för godare paj
- Broccolipaj med klös
- Trattkantarellsoppa
- Bakad potatis med vitlökscreme och marinerat kyckl...
- Fårost- och olivmuffins
-
▼
april
(41)
Om mig
- Lena
- En kvinna mitt i livet. Som ser framåt, mot nya spännande mål..... Motto: "Det gör inget om man är vacker - bara man är snäll"
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar