söndag 19 april 2009

Kaitumsill 2, Inlagd sill med palsternacka

1 burk 5-minuterssill, 450 g

2 små palsternackor

1 liten röd lök

Ca 10 cm purjolök

1 msk dillfrö

Lag:

10 vitpepparkorn

½ dl ättikssprit, 12%

1½ dl vatten

2 dl socker

Lagen kokas på detta vis: Stöt pepparkornen lätt. Koka upp ingredienserna till lagen och rör tills sockret löser sig. Skala och skiva palstrnackan. Koka dem knappt mjuka i lagen, 3-5 minuter. Låt kallna.

Låt sillen rinna av. Skiva rödlök och strimla purjo.

Skär eventuellt sillen i bitar. Varva sill, palsternacka (som fiskats upp ur lagen) lök och dillfrö i en glasburk. Häll över lagen.

Låt stå i kylen minst ett dygn före servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
En kvinna mitt i livet. Som ser framåt, mot nya spännande mål..... Motto: "Det gör inget om man är vacker - bara man är snäll"