söndag 19 april 2009

Kaitumsill 1, Tomat och sherrysill

2 burkar hela matjesfiléer à 200 g

(eller 5-minuterssill)

1 rödlök

Lag:

2 msk ättiksprit, 12%

2 msk rapsolja

1 dl ketchup

1 dl chilisås

2 msk torr sherry

8 stötta svartpepparkorn

3 msk hackad dill

 
 

Låt sillen rinna av och skär den i bitar. Skär löken i tunna skivor. Varva sill och lök i en glasburk eller bunke (bunke är att föredra för att sedan efter blandandet föra över till burk). Blanda ingredienserna till lagen och häll över sillen. Ställ kallt över natten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
En kvinna mitt i livet. Som ser framåt, mot nya spännande mål..... Motto: "Det gör inget om man är vacker - bara man är snäll"