söndag 19 april 2009

Kaitumströmming – Löjromsgravad strömming

600 g strömmingsfilé

Ättikslag:

5 dl vatten

1 dl ättikssprit, 12 %

1 msk salt

Sås:

1 dl turkisk yoghurt

1 dl majonnäs

1 msk skånsk grovkornig senap

50 g löjrom

½finhackad rödlök

¾ dl hackad dill

Nymald vitpeppar

Skölj strömmingen. Blanda ingredienserna till lagen. Låt filéerna ligga i lagen tills köttet är vitt, 4-6 timmar. Låt rinna av och dra av skinnet. (Det är viktigt att strömmingen är väl avrunnen, gärna "torkad" med hushållspapper, annars blir såsen vattning)

Blanda ingredienserna till såsen. Vänd försiktigt ner strömmingen i såsen. Låt stå kallt minst ett dygn före servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
En kvinna mitt i livet. Som ser framåt, mot nya spännande mål..... Motto: "Det gör inget om man är vacker - bara man är snäll"