lördag 18 april 2009

Tjälafisk


4-6 personer
1 fryst hel fisk, öring eller röding ca 1½ kg
salt
1 knippe dill

Citronsås:
1 dl grädde
1 dl crème fraice
1 buljongtärning
1 tsk citron, skalet av 1 citron
citronpeppar efter smak

Lägg den frysta fisken i folie och gör ett paket, sätt in i ugnen i 80 grader 5 - 6 timmar.
Efter halva tiden öppnar du paketet och saltar och lägger i dill, tillslut paketet väl och grädda resten av tiden. Låt fisken kallna i folien. Tag av skinnet och lägg fisken på ett fat - dekorera med citronskivor.
Vispa samman ingredienserna till citronsåsen och smaka av med peppar.
Servera fisken med pressad potatis och grönsaker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
En kvinna mitt i livet. Som ser framåt, mot nya spännande mål..... Motto: "Det gör inget om man är vacker - bara man är snäll"