lördag 18 april 2009
Tjälafisk
4-6 personer
1 fryst hel fisk, öring eller röding ca 1½ kg
salt
1 knippe dill
Citronsås:
1 dl grädde
1 dl crème fraice
1 buljongtärning
1 tsk citron, skalet av 1 citron
citronpeppar efter smak
Lägg den frysta fisken i folie och gör ett paket, sätt in i ugnen i 80 grader 5 - 6 timmar.
Efter halva tiden öppnar du paketet och saltar och lägger i dill, tillslut paketet väl och grädda resten av tiden. Låt fisken kallna i folien. Tag av skinnet och lägg fisken på ett fat - dekorera med citronskivor.
Vispa samman ingredienserna till citronsåsen och smaka av med peppar.
Servera fisken med pressad potatis och grönsaker.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Bloggintresserade
Bloggarkiv
-
▼
2009
(41)
-
▼
april
(41)
- Matmuffins, med getost och broccoli
- Nässelsoppa
- Fetagratinerade potatishalvor
- Mammans sommarskinka
- Kaitumströmming – Löjromsgravad strömming
- Kaitumsill 2, Inlagd sill med palsternacka
- Kaitumsill 1, Tomat och sherrysill
- Benfritt Revbenspjäll
- Ailis Grynost (modern tillagning)
- Fyllda smördegssnäckor
- Kantarellrulle
- Lax- och kycklingspett med jordnötssås
- Tjälafisk
- Vitlökskrans
- Tekakor
- Surdeg
- Bayerskt bondbröd (på surdeg)
- Tortillas
- Empanadas
- Morotslimpa
- Lättare pajdeg
- Pajdeg, grundrecept
- Pajdeg till efterrätt
- Kryddhandlarn´s marinerade kyckling
- File mignons black and white
- Pesto
- Guacamole
- Tapenade
- Fiskarens Paj
- Fiskgryta med räkor
- VV´s Flygande Jacob
- Vitlökssås
- "Ångbåt" eller Kinesisk fondue
- Dessertomelett
- Gorgonzolasås
- Hur mycket går åt?
- Tio bra tips för godare paj
- Broccolipaj med klös
- Trattkantarellsoppa
- Bakad potatis med vitlökscreme och marinerat kyckl...
- Fårost- och olivmuffins
-
▼
april
(41)
Om mig
- Lena
- En kvinna mitt i livet. Som ser framåt, mot nya spännande mål..... Motto: "Det gör inget om man är vacker - bara man är snäll"
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar