lördag 18 april 2009

Empanadas

5 port

1,25 dl mjölk
½ pkt jäst
6 msk olja
½ tsk salt
4,3 dl vetemjöl
2 ägg kokas
1 ägg till pensling
250 g köttfärs
½ påse Old El Paso Taco seasoning mix
1.25 dl Old El Paso Taco sauce
100 g rödlök
½ dl persilja
oliver

Old El Paso Thick´n Chunky Salsa
isbergssallad
tomater
gurka

Degen:
Smula jästen i den fingervarma mjölken, tillsätt olja, salt och mjöl och knåda ihop till en smidig deg. Låt jäsa ca 45 minuter.

Fyllning:
Koka äggen hårt, Bryn köttfärsen. Blanda i kryddmix och tacosås. Låt sjuda på svag värme ca 5 minuter. Låt fyllningen svalna. Sätt på ugnen på 200 grader.
Hacka rödlök och persilja.
Dela degen i ca 10 bitar, och kavla ut dem till rundlar ca 12 cm i diameter. Lägg på köttfärsfyllning på ena halvan av degcirkeln, strö över rödlök, persilja, äggklyftor och oliver. Vik över den andra halvan - tryck ihop skarven med en gaffel runt om.
Lägg pirogerna att jäsa ca 10 minuter. Pensla med uppvispat ägg, grädda mitt i ugnen ca 15 - 20 minuter.
Serveras varma med en grönsallad och Old El Paso Thick´n Chunky Salsa.

1 kommentar:

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
En kvinna mitt i livet. Som ser framåt, mot nya spännande mål..... Motto: "Det gör inget om man är vacker - bara man är snäll"