Här är en lista på ungefärlig åtgång per portion på några vanliga bufférätter och tillbehör. Det går förstås åt mindre av varje fat när man har flera rätter samtidigt på bordet.
Färdig rostbiff och annat kallskuret: 50 g
Kycklingben: 75-110 g
Gravad eller kallrökt lax: 50 g
Gravlaxsås: 2 msk, 30 g
Räkor med skal: 100 g
Inlagd sill: 50 g
Kokt potatis, potatissallad och potatisgratäng: 100-150 g
Sallad, grön eller blandad: 50 g
Salladsdressing: 1 msk, 15 g
Hårdost: 25 g
Dessertost: 15-25 g
Mjukt bröd: 50 g
Hårt bröd: 15 g
Vin: En flaska rött eller vitt vin räcker till 6 glas.
Tänk på att det här är genomsnittliga portioner. Hur mycket gästerna i själva verket äter varierar förstås, bland annat beroende på tidpunkt för måltiden och om man dukar upp flera rätter samtidigt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar