1port (207 kcal,866kJ/port) OBS receptet avser 1 portion
Servera omeletten nylagad medans den fortfarande är pösig.
100 g färska eller frysta hallon, el 150 g jordgubbar
2 tsk strösocker
1 ägg
1 msk vatten
1 tsk margarin
1 tsk florsocker
1. Skölj och rensa bären om det behövs, skiva jordgubbar.
2. Lägg bären och socker i en kastrull och låt det koka upp.
3. Dela äggulan från vitan och vispa ihop gulan med vattnet. Vispa äggvitan i en annan skål till hårt skum. Vänd ner ägguleblandningen i skummet
4. Smält margarin i en stekpanna på medelstark värme och häll i äggsmeten. Lyft försiktigt i smeten med en gaffel medans det stelnar och får färg på undersidan.
5. Låt omeletten glida över på en tallrik. Häll över bären och vik omeletten dubbel. Sikta florsocker över
Garnera gärna med ytterligare bär
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar