lördag 18 april 2009

Pajdeg, grundrecept

Satsen räcker till en paj med 24 cm diameter

150 g margarin eller smör

3 dl vetemjöl

3 msk iskallt vatten

1. Mät upp ingredienserna. Dela smör eller margarin i bitar och lägg i matberedaren. Tillsätt mjöl och kör ihop till grynig massa. Utan maskin hackas ingredienserna ihop med kniv på arbetsbänken.

2. Tippa upp degen i skål. Tillsätt några matskedar iskallt vatten och arbeta snabbt ihop till en slät deg. Utan maskin tillsätts vattnet till degen direkt på bakbordet. Knåda snabbt ihop. Sedan får degen vila i kylskåp ett par timmar innan utbakning. Förgrädda i 10 minuter i 200 graders ugn och fyll pajen med någon av nedanstående fyllningar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
En kvinna mitt i livet. Som ser framåt, mot nya spännande mål..... Motto: "Det gör inget om man är vacker - bara man är snäll"