Satsen räcker till en paj med 24 cm diameter
150 g margarin eller smör
3 dl vetemjöl
3 msk iskallt vatten
1. Mät upp ingredienserna. Dela smör eller margarin i bitar och lägg i matberedaren. Tillsätt mjöl och kör ihop till grynig massa. Utan maskin hackas ingredienserna ihop med kniv på arbetsbänken.
2. Tippa upp degen i skål. Tillsätt några matskedar iskallt vatten och arbeta snabbt ihop till en slät deg. Utan maskin tillsätts vattnet till degen direkt på bakbordet. Knåda snabbt ihop. Sedan får degen vila i kylskåp ett par timmar innan utbakning. Förgrädda i 10 minuter i 200 graders ugn och fyll pajen med någon av nedanstående fyllningar.
lördag 18 april 2009
Pajdeg, grundrecept
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Bloggintresserade
Bloggarkiv
-
▼
2009
(41)
-
▼
april
(41)
- Matmuffins, med getost och broccoli
- Nässelsoppa
- Fetagratinerade potatishalvor
- Mammans sommarskinka
- Kaitumströmming – Löjromsgravad strömming
- Kaitumsill 2, Inlagd sill med palsternacka
- Kaitumsill 1, Tomat och sherrysill
- Benfritt Revbenspjäll
- Ailis Grynost (modern tillagning)
- Fyllda smördegssnäckor
- Kantarellrulle
- Lax- och kycklingspett med jordnötssås
- Tjälafisk
- Vitlökskrans
- Tekakor
- Surdeg
- Bayerskt bondbröd (på surdeg)
- Tortillas
- Empanadas
- Morotslimpa
- Lättare pajdeg
- Pajdeg, grundrecept
- Pajdeg till efterrätt
- Kryddhandlarn´s marinerade kyckling
- File mignons black and white
- Pesto
- Guacamole
- Tapenade
- Fiskarens Paj
- Fiskgryta med räkor
- VV´s Flygande Jacob
- Vitlökssås
- "Ångbåt" eller Kinesisk fondue
- Dessertomelett
- Gorgonzolasås
- Hur mycket går åt?
- Tio bra tips för godare paj
- Broccolipaj med klös
- Trattkantarellsoppa
- Bakad potatis med vitlökscreme och marinerat kyckl...
- Fårost- och olivmuffins
-
▼
april
(41)
Om mig
- Lena
- En kvinna mitt i livet. Som ser framåt, mot nya spännande mål..... Motto: "Det gör inget om man är vacker - bara man är snäll"
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar