fredag 17 april 2009

Fiskarens Paj

3½ points/portion
4 portioner

400 g vita fiskfiléer
1 gul lök
100 g skalade räkor
salt och peppar
Potatismos:
450 g potatis (4-5 st)
1 dl lättmjölk
salt och peppar
Sås:
2 dl lättmjölk
2 tsk maizena redning för ljusa såser
15 g lättmargarin
½ krm cayennepeppar
salt.

Värm ugnen till 175 grader.
Lägg fisken i en ugnssäker form, skala å hacka löken. Lägg lök och räkor ovanpå fisken. Salta och peppra. (förgrädda gärna fisken i ugnen under tiden sås och potatismos blir färdigt!)
Skala potatisen och koka den mjuk, mosa potatisen och späd med mjölk och rör till ett luftigt mos. Smaksätt med salt och peppar.
Koka upp mjölk till såsen och vispa i redning. Lägg i margarin och låt såsen koka 3 minuter under omrörning. Smaksätt med cayennepeppar och salt.
Häll såsen över fisken i formen. Bred potatismoset över, det ska täcka fisken helt.
Tillaga rätten i ugn tills fiskköttet är vitt och fast och potatismoset fått fin färg. (ca 30 minuter om man inte lagat fisken i förväg, annars tills moset fått färg)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
En kvinna mitt i livet. Som ser framåt, mot nya spännande mål..... Motto: "Det gör inget om man är vacker - bara man är snäll"